Putkikassi käytetyistä farkuista

Miten onnistuisi putkikassi käytetyistä farkuista? Ja mikseipä onnistuisi. Muutama laukku on jo tullut tehtyä, kuten esimerkiksi raidallinen olkalaukku kierrätysfarkuista.

Tätä laukkua tehdessäni olinkin unohtanut kokonaan ottaa vaihekuvia, mutta meneepä se näinkin.

Minulle on kerääntynyt tutuilta jo aikamoinen kasa farkkuja, joista sitten tähänkin laukkuun lähdin leikkaamaan palasia. Halusin tähän vähän ruutulippukuosia ja päällitikkauksia. Yhden ruudun koko on laukussa 7x7cm. Lisäsin myös laukun molemmin puolin muutaman neliön aidosta nahasta, joka toki on peräisin vanhasta nahkahameesta.

Laukun tarvikkeet, kuten d-renkaat ja sisarniitit löytyvät monista verkkokaupoista. Taisin joskus aikoinaan tilata niitä varastoon aliexpressistä, kun en pronssin värisiä Suomesta löytänyt.

Ompelin laukun reunoihin terenauhan ryhdittämään laukun muotoa. Pysyy käytössä paremmin kuosissaan.

Putkikassin mitat

Jaoin kaavan kolmeen osaan, koska ompelin laukun pohjakappaleen yhdestä palasta ilman ruutukuosia. Pohja ei juurikaan näy mihinkään ja toki hieman keventää laukun painoa.

Yön aikana oli tullu lunta, joten pääsin vihdoin kuvaamaan laukun ulkona paremmassa valaistuksessa.

Putkikassi käytetyistä farkuista

Farkku on aika painava materiaali, joten olen näin käytössä huomannut, että laukusta tuli kaikkine kuvioineen ja tikkauksineen aika painava. Ja metallinen vetoketju ei aukene tässä laukussa niin sulavasti kuin ehkä muovinen ketju olisi auennut. mutta tyyliin se sopii.